Juuri toimintansa aloittaneelle VR-tapahtumia järjestävälle yritykselle ei paljon isompia haasteita voinut kuvitella kuin 2020 vuoden pandemia. Palvelumallissamme järjestetään kuitenkin tapahtumia, jossa kokoontuu pääsääntöisesti vallitsevia rajoituksia suurempi määrä ihmisiä. Ja kun lisätään vielä kädestä käteen vaihtuvat ohjaimet ja tiivis tunnelma niin melko äkkiä valkeni tilanteen haastavuus.

Tilauskannastamme tippui lähes puolet rajoitusten iskiessä päälle alkuvuonna ja pandemian pitkittyessä alkoi jo varatut kesän ja syksyn tapahtumatkin peruuntumaan. Olimme uuden äärellä, kuten koko tapahtuma-ala. Tilanne pakotti miettimään selviytymiskeinoja ja oli välttämätöntä katsella palveluamme uusin silmin. Oli keksittävä uusia tapoja saattaa virtuaalielämykset ihmisten saataville ja samalla toimia vastuullisesti ja kunnioittaa vallitsevia rajoituksia.

Pakko on paras muusa, ja onnistuimmekin muokkaamaan VR-tapahtumaamme ja kehitimme ihan uusiakin toimintamalleja ja palveluita.

Vastuullinen tapahtuma

Kehitimme VR-tapahtumaamme ja teimme kaikki mahdolliset toimenpiteet minimoidaksemme tartuntojen leviämisen. Tavoitteenamme oli järjestää useampikin turvallinen tyky-päivä pienille ryhmille ja siinä onnistuimmekin, saimme paljon kiitosta hyvin huomioiduista turvamääräyksistä. Pystyimme tuomaan koronan keskelle kaivattua irtiottoa ihmisille.

 

 

Ulkoilmatapahtumat

Kesätapahtumiin varauduimme hankkimalla VR-käyttöön soveltuvan teltan ja mahdollistimme kesätapahtumiin turvallisen ohjelmanumeron ulkosalla. Kuiva kesä ja toimiva ilmanvaihto loivat hienot edellytykset tapahtumille.

VIREL HOME -palvelu

Täysin uutena palveluna käynnistimme perheille sopivan VIREL HOME palvelun. Siinä Virtualisti tulee pystyttämään VR-pelipaikan asiakkaan kotiin ja opastaa laitteiden käytön ja auttaa alkuun elämysten parissa. Peliaikaa on kaksi vuorokautta ja siinä ajassa kovimmatkin pelihirmut ovat ehtineet tutustumaan huimaan virtuaalipelaamiseen riittävästi.

 

Kaikessa kurjuudessaankin vuosi 2020 opetti meille paljon ja pystyimme muutoksilla vakuuttamaan asiakkaat siitä että VR-tapahtuma voidaan järjestää vastuullisesti myös jatkossa. Löysimme asiakkaillemme yhteistyökumppaneidemme kautta uusia tiloja joissa turvallinen tyky-päivä on mahdollista järjestää hallitusti ilman alistumisvaaraa.  Lisäksi VIREL HOME -palvelu toi uusia elämyksiä pelikirjastoomme ja mahdollisti tarinallisten pelien, kuten esimerkiksi upean HALF LIFE ALYX, pelaamisen.