Usein kysytyt kysymykset

Usein kysyttyä

Mitä on VR eli virtuaalitodellisuus?

Virtuaalitodellisuus on tietokoneella luotu kolmiulotteisen kuvan ja/tai ympäristön simulointi, jossa henkilö on näennäisesti tai fyysisellä tavalla vuorovaikutuksessa virtuaalimaailman kanssa kuulokkeita ja/tai ohjaimia käyttäen.

Voinko pelata jos kärsin helposti matkapahoinvoinnista?

Joillekin esim. autopelit voivat aiheuttaa ohi menevää matkapahoinvointia, sillä kokemus on todellisen tuntuinen. Kerro taipumuksestasi virtualistille, niin hän tietää pelit joita voit pelata ilman matkapahoinvointia. Vaihtoehtoja löytyy paljon.

Voinko käyttää silmälaseja pelatessani?

Kyllä. Virtuaalilasimme ovat muokattavat siten, että linssien ja silmälasien etäisyys voidaan säätää helposti. 

Kuinka moni voi pelata yhtäaikaa?

Yksi peliyksikkö sisältää tietokoneen, tarvittavat sensorit ja yhdet VR-lasit. Pelipaikassa voi yksi henkilö kerrallaan nauttia elämyksistä. Useimmiten tuomme asiakkaalle useamman pelipaikan, jolloin pelaajia voi olla yhtäaikaa niin monta kuin pelipaikkoja on. Pelaajat voivat olla samassa virtuaalitilassa pelaamassa, jos niin halutaan.

Onko teillä moninpelejä?

Kyllä. Moninpelielämyksessä pelaajat ovat samassa virtuaalitodellisuudessa ja kisaavat toisiaan vastaan tai ovat tiimipelissä.

Mikä on VR-pakohuone-elämys?

Virtuaalinen pakohuone-elämys, jossa samassa fyysisessä tilassa pääsee selvittämään erilaisia pakohuoneita jopa ilman normimaailman fysiikan lakeja tai rajoitteita.

Miten moni voi pelata yhdessä pelipaikassa?

Yleensä suosittelemme takaamaan vähintään noin 15 minuuttia peliaikaa/henkilö. Tämä tosin on hyvin paljon riippuvainen siitä minkälaisia pelejä on pelattavissa.  VR-tapahtumissa myös katsojat voivat osallistua omaa pelivuoroa odotellessaan elämykseen, sillä he näkevät valkokankaalle heijastettuna saman minkä pelaaja. Monesti myös pelaajan reaktiot pelin aikana ovat hyvää viihdettä!

Kerro meille toiveesi, niin me räätälöimme sinun porukan tarpeisiin riittävästi pelipaikkoja.

Jos minulla ei ole sopivaa tilaa pelaamiselle, niin voitteko järjestää myös sopivan pelitilan?

Kyllä. Järjestämme paljon tilaisuuksia esimerkiksi Vaasan Rewell Centerissä sijaitsevan Hotelli Vaakunan yläkerrassa, tilassa joka toimi aikanaan Sky Bar -yökerhona. Sieltä on kivat maisemat Vaasan torille ja tilassa on saatavilla ravintola- ja alkoholitarjoilu. Myös sauna ja palju löytyy!

Lukisten yhteistyökumppaneiden kautta on paljon muitakin tiloja tarjolla, kysy rohkeasti!

Millä kielillä palvelua on saatavilla?

Virtualisteiltämme taittuu suomen lisäksi englanti ja ruotsi.
Our Virtualists can operate also in english.
Virtualisterna är naturligtvis tre-språkiga.

Millä paikkakunnilla Vireltek toimii?

Kotipaikkana on Vaasa mutta joustava ja mobiili palvelumallimme mahdollistaa ULTRA SETIN tarjoamisen minne tahansa suomessa.